Paine dulce mai poarta denumirea si de – banana bread, datorita faptului ca in compozitia ei se gasesc multe banane strivite. Aceasta este traditionala in Statele Unite ale Americii existand chiar o zi in care se serbeaza, respectiv la data de – 23 februarie. Bananele au ajuns destul de tarziu in America, in secolul al 19 – lea, mai exact la mijlocul anului 1870 si tocmai de aceea nu putem spune ca desertul banana bread poarta in spate o traditie prea lunga.
La inceput ele au fost consumate ca atare sau ca mic dejun pentru bebelusi, urmand ca cu timpul sa fie introduse si in compozitia deserturilor. Dupa ce praful de copt si-a facut aparitia si in Statele Unite ale Americii, s-a inventat si desertul banana bread in secolul al 20 – lea, respectiv in anul 1930, un desert care a castigat imediat popularaitate printre gurmanzii de delicatese.
Paine dulce se prepara usor, bananele fiind principalele ingrediente
In cazul in care nu puteti ajunge in Statele Unite ale Americii pentru a degusta aceasta delicioasa paine dulce a acestei natiuni, puteti incerca sa preparati acasa – banana bread, un produs de patiserie asemanator checului nostru. Ca si ingrediente pentru prepararea acestei paini dulci, avem nevoie de – trei oua proaspete de tara sau bio, o jumatate de cana de zahar tos, o jumatate de cana de faina alba, o jumatate de unt cu continut cat mai ridicat de grasime, o lingurita de praf de copt si una cu varf de esenta de vanilie, de cinci banane foarte coapte, precum si de un varf de sare.
Cum preparam banana bread
Paine dulce se prepara destul de usor. In primul rand se necesita ca untul si zaharul sa se amestece foarte bine pana cand ambele se topesc complet. Bananele se strivesc foarte bine, ouale se crapa si se adauga la compozitia de unt cu zahar, amestecandu-se bine. Dupa ce compozitia a reiesit omogena, se pune intr-un mixer in care se adauga si faina treptat, praful de copt, precum si sarea. Dupa ce s-au mixat foarte bine ingredientele, se adauga si esentele.
Se aseaza compozitia iesita intr-o tava tapetata bine cu hartie de copt de calitate si se lasa la cuptor la o temperatura de minim 180 de grade Celsius pentru o perioada de maxim o ora. Se poate incerca cu scobitoarea intre timp pentru a se vedea daca banana bread este coapta si daca poate fi scoasa din cuptor. Cand timpul a trecut, se scoate checul din cuptor si se lasa la racit complet pana ce acesta poate fi taiat in felii. La sfarsit putem orna cu sirop de caramel, de ciocolata sau cu fructe proaspete.