Praful de copt, ingredient esential pentru prepararea prajiturilor

Praful de copt este ingredientul esential pentru produsele de patiserie si cofetarie. Acesta este un produs artificial care de volum torturilor, prajiturilor si altor produse si este utilizat de catre absolut orice cofetar sau patiser atat de pe teritoriul tarii noastre cat si de pe teritoriul altor tari din lumea intreaga. In cazul in care drojdia nu este folosita, chiar si daca vorbim despre produsele de brutarie, praful de copt este un produs must – have pentru ca deserturile sa arate absolut spectaculoase.

Cu compozitia prafului de copt se gasesc foarte multi acizi si saruri, fapt care ajuta la reducerea semnificativa a timpului de preparare a produselor de patiserie, cofetarie si a celor de brutarie. Praful de copt este alegerea ideala pentru persoanele care vor sa faca cozonaci pufosi si alte produse, acestea crescand foarte repede datorita lui.

Cand a aparut praful de copt pentru prima data

Paradoxal este faptul ca s-a descoperit ca drojdia era utilizata inca din Evul Mediu. Cu toate acestea, istoria spune ca praful de copt a fost descoperit abia la mijlocul secolului al 19 – lea, mai exact in anul 1843 si am fost descoperita de catre un neamt care la inceputul secolului al 20 – lea si-a brevetat inventia atat de utila in zilele noastre. De la acel moment praful de copt a cunoscut o uriasa popularitate atat in Europa cat si pe teritoriul Statelor Unite ale Americii fiind utilizat de catre cofetari si patiseri dar si de catre gospodinele care obisnuiau sa isi gateasca deserturile acasa, mai ales daca vorbim despre placinte.

Mai trebuie sa stiti ca unii patiseri si cofetari obisnuiesc sa inlocuiasca praful de copt cu bicarbonatul de sodiu, aceste doua substante fiind asemanatoare la compozitie si dand acelasi rezultat produselor de patiserie, de cofetarie si de brutarie. Din pacate, bicarbonatul de sodiu are un gust ciudat si tocmai de aceea este bine ca daca il folositi, sa imbogatiti aluatul produselor pe care le preparati cu tot felul de arome specifice precum cele de vanilie, lamaie, scortisoara, cuisoare sau de cardamon.

Praful de copt in zilele noastre

Astazi praful de copt se gaseste de achizitionat in absolut orice magazin cu specific alimentar si este folosit pentru prepararea produselor de patiserie, cofetarie si brutarie. Da altfel, acesta este utilizat atat de catre cofetari cat si de catre patiseri si mai ales de catre gospodinele care obisnuiesc sa isi prepara singure deserturile acasa.

Lasă un răspuns