Folia de aluminiu, un produs de ajutor in domeniul cofetarie

Folia de aluminiu este un accesoriu de bucatarie must – have pentru orice persoana care se respecta. Mai ales in domeniul patiseriei si in cel al cofetariei, folia de aluminiu nu trebuie sa lipseasca. Aceasta este utilizata de catre cofetarii si patiserii populari pe plan mondial datorita creatiile lor spectaculoase, la pastrarea prospetimii produselor pe care le gatesc. De altfel, folia de aluminiu se gaseste in absolut orice bucatarie a gospodinelor, aceasta fiind utilizata la pastrarea in stare perfecta a tuturor alimentelor gatite sau nu.

Folia de aluminiu se gaseste de achizitionat in absolut orice magazin cu specific alimentar insa aceasta poate fi cumparata si prin intermediul internetului din magazinele virtuale, in diferite marimi si culori. Folia de aluminiu este folosita in toate cofetariile si patiseriile din lume, nu numai pentru pastrarea produselor proaspete ci si pentru pastrarea temperaturii ideale a prajiturilor, fursecurilor si a altor produse din aceasta gama sau pentru impachetarea lor.

Cand a aparut pentru prima data folia de aluminiu

Folia de aluminiu este in esenta ei de fapt chiar aluminiu. Acesta este produs in foite foarte subtiri, astfel incat folia de aluminiu sa poata fi manevrabila. Un  lucru pe care nu il stie toata lumea este ca, inainte sa apara pentru prima oara folia de aluminiu a existat folia de metal. Aceasta nu a rezistat foarte mult pe piata datorita faptului ca nu era atat de manevrabila si deseori produsele infasurate cu folia de metal prindeau gustul acestui material. Acesta este si motivul pentru care a fost inventata folia de aluminiu.

Conform istoriei, aceasta a aparut pe piata la mijlocul secolului al 19 – lea, mai exact in anul 1854 si a fost produsa de catre un renumit chimist francez din acele timpuri, pe numele sau – Henry Deville. Prima oara aceasta nu a avut un succes rasunator si abia cativa ani mai tarziu un american a inceput sa produca un alt tip de folie de aluminiu in masa. Cu timpul, din ce in ce mai multi chimisti de diferite nationalitati au reprodus folia de aluminiu pentru a ajunge in forma in care o cunoastem astazi.

Importanta foliei de aluminiu in cofetarie si patiserie

Pentru prima data, anul 1911 este reprezentativ domeniilor patiseriei si cofetariei din punctul de vedere al utilizarii foliei de aluminiu. Compania Tobler cu sediul in Berna a fost prima care a utilizat folia de aluminiu la invelirea produselor de ciocolata. Aici discutam despre populara ciocolata Toblerone care este in forma triunghiulara.

In zilele noastre, folia de aluminiu este utilizata in absolut toate industriile si cel mai mult in cea alimentara. Ea este considerata un bun izolator termic, mai ales datorita faptului ca are capacitatea de a bloca radiatiile. Aceasta este utilizata in domeniile cu specific de patiserie si cofetarie atat pentru invelirea produselor cat si pentru pastrarea lor in stare proaspata.

Lasă un răspuns