Eclerul este o prăjitură de origine franceză, făcută dintr-un aluat de formă alungită, umplută cu o cremă de patiserie, din vanilie, ciocolată, sau cafea (la origini) și glazurată cu ciocolată sau fondant. Originea franceză a prăjiturii și-a pus amprenta asupra denumirii sale internaționale, cuvântul ecler (fr. éclair – „fulger”) existând în toate limbile.
Dar ea nu s-a numit astfel de la bun început. Înainte de 1850, eclerul se numea „pâinea ducesei” („pain de la duchesse”) și atunci avea forma unui deget, rulat în migdale. Cel care a modernizat și perfecționat eclerul a fost renumitul patisier al secolului al XIX-lea, Antonin Carême, cel care a inventat și profiterolul.
Eclerul este o prăjitură de origine franceză, făcută dintr-un aluat de formă alungită, umplută cu o cremă de patiserie, din vanilie, ciocolată, sau cafea (la origini) și glazurată cu ciocolată sau fondant. Originea franceză a prăjiturii și-a pus amprenta asupra denumirii sale internaționale, cuvântul ecler (fr. éclair – „fulger”) existând în toate limbile.
Dar ea nu s-a numit astfel de la bun început. Înainte de 1850, eclerul se numea „pâinea ducesei” („pain de la duchesse”) și atunci avea forma unui deget, rulat în migdale. Cel care a modernizat și perfecționat eclerul a fost renumitul patisier al secolului al XIX-lea, Antonin Carême, cel care a inventat și profiterolul.
Eclerul este o prăjitură de origine franceză, făcută dintr-un aluat de formă alungită, umplută cu o cremă de patiserie, din vanilie, ciocolată, sau cafea (la origini) și glazurată cu ciocolată sau fondant. Originea franceză a prăjiturii și-a pus amprenta asupra denumirii sale internationale cuvântul ecler (fr. éclair – „fulger”) existând în toate limbile.
Dar ea nu s-a numit astfel de la bun început. Înainte de 1850, eclerul se numea „pâinea ducesei” („pain de la duchesse”) și atunci avea forma unui deget, rulat în migdale. Cel care a modernizat și perfecționat eclerul a fost renumitul patisier al secolului al XIX-lea, Antonin Carême, cel care a inventat și profiterolul.
Descoperă Tiramisu cu Fistic – un deliciu rafinat cu o combinație sublimă de cremă mascarpone și fistic, îmbrățișată de arome subtile de cafea și vanilie. O experiență dulce irezistibilă, pregătită să îți încânte papilele gustative.
Reinterpretarea clasicului tiramisu, adăugând fistic, aduce un element nou și inovator rețetei tradiționale iubite. Această versiune îmbogățită își păstrează rădăcinile în regiunea Veneto din nord-estul Italiei, dar aduce un plus de gust și textură.
Ce poate fi mai potrivit de Mărțișor decât un cadou dulce dulcișor?
Iar pentru că se spune că e bine ca mărțișorul să fie purtat în dreptul pieptului, noi am pregătit un red velvet dulcișor care să ajungă direct la inimă. Cremă aromată de vanilie și bucăți delicioase de mango, îmbrățișate de blatul pufos de Red Velvet sunt secretul unui mărțișor deosebit.
Savarina este fără îndoială una dintre cele mai cunoscute și apreciate prăjituri. Făcută după rețeta tradițională cu blat pufos și foarte bine însiropată, ornată cu frișcă naturală, este întotdeauna alegerea pe care o faci având garanția unei prăjituri echilibrate și prospete, mai ales atunci când vine direct din cofetăria Palibo Iași.
Prăjtura Sicilian este una dintre preferatele noastre. Combinația între crema de cafea, foi de ecler și vanilie este atât de bună încât cu greu te poți opri doar la o porție!