Rulouri umplute cu crema de vanilie

Daca stam bine sa ne gandim, atunci cand eram copii mesele erau imbelsugate, mai ales in preajma sarbatorilor de iarna si mai ales din punctul de vedere al deserturilor. Pe fiecare masa vedeam platouri pline cu prajituri care de care mai aspectuoase din punctul de vedere al design-ului lor, dar si extrem de gustoase. Fiecare gospodina in parte se afla intr-o intrecere cu alta atunci cand venea vorba de prajituri. Rulourile de vanilie erau nelipsite pe masa de Craciun, ele avand un aspect minunat si un gust pe care nu l-am uitat nici acum cand suntem adulti. In plus, prepararea rulourilor umplute cu vanilie nu este o operatiune deloc grea indiferent de cat de priceput ai fi in bucatarie.

Ingrediente rulouri umplute cu vanilie

– din supermarket putem achizitiona un pachet de rulouri sau de coifuri;

– 2 l de lapte cu minim 3,5% grasime, de preferat lapte de tara;

– 5 oua de tara sau ecologice;

– o pastaie de vanilie;

– doua esente de vanilie si doua plicuri de zahar vanilat;

– 100 de g de faina alba;

– 250 de g de zahar alb.

Timpul de preparare al rulourilor umplute cu vanilie este de 20 de minute, mai mult sau mai putin, in functie de cat de repede ne miscam in bucatarie.

Mod de preparare rulouri umplute cu crema de vanilie din abundenta 

In prima etapa de preparare a rulourilor umplute cu vanilie trebuie sa punem laptele la fiert. In lapte rupem in doua si pastaia de vanilie. Tot aici adaugam si esentele de vanilie si plicurile de zahar vanilat, amestecand incontinuu. Spargem ouale si amestecam atat albusurile cat si galbenusurile cu zaharul alb intr-un mixer. Operatiunea continua pana in momentul in care obtinem o crema alba, omogena si fara cocoloase, mai apoi adaugand faina alba in ploaie.

In a doua etapa a prepararii rulourilor umplute cu vanilie, un desert gustos, rapid si traditional de Craciun, se toarna peste toata crema din mixer laptele clocotit, toata compozitia punandu-se intr-o ulita care se aseaza ulterior pe foc. Se lasa sa se dea un clocot. Apoi mai lasam putin amestecand continuu. Luam oala de pe foc, dar nu ne oprim din amestecat pana cand crema se raceste. Dupa ce aceasta s-a racit complet, cu ajutorul ei se umplu rulourile pana la refuz. Rulourile de vanilie se aseaza frumos pe un platou si se lasa la racit intr-un loc cat mai racoros posibil, de preferat nu la frigider. Rulourile se servesc cu lapte dupa ce ele s-au racit complet.

Pofta buna va dorim!

Lasă un răspuns