Produse de patiserie –  cofetarie din Grecia

In cazul in care calatoresti in Grecia, cu siguranta trebuie sa degusti preparatele lor culinare. Deserturile traditionale de patiserie – cofetarie din Grecia sunt absolut fabuloase la aspect si extrem de gustoase.

Aspectul gastronomic al grecilor este apreciat de catre turisti din toate colturile lumii si tocmai de aceea este recomandat daca calatoresti in aceasta minunata tara sa incerci toate preparatele lor traditionale. Istoria deliciilor gastronomice ale grecilor incepe cu aproximativ 3.000 de ani in urma, de atunci si pana astazi in meniul lor culinar existand atat preparate traditionale cat si multe alte retete reinventate.

1. Baclavaua greceasca

Baclavaua greceasca este cu siguranta un desert traditional pentru locuitorii acestei tari, aceasta fiind la fel de delicioasa ca si baclavaua turceasca. O sa o gasiti de achizitionat in magazinele locale la preturi modice, cu gusturi fantastice in mai multe preferinte. Astfel, in comert in Grecia gasiti de cumparat baclava greceasca cu alune, miere de albine, nuca, fistic vanilie sau cu ciocolata.

2. Loukoumi, rahat grecesc

La fel ca si turcii, grecii au un rahat traditional cu denumirea de – loukoumi. In bazarele si pietele din Grecia se gaseste de cumparat acest tip de de rahat, in diferite modele, culori si gusturi, in functie de preferintele fiecaruia dintre noi.

3. Halvaua greceasca, un dulce traditional

Halvaua greceasca este diferita la gust fata de cea turceasca. Localnicii o prepara cu ajutorul fisticului, al nucilor, alunelor, a vaniliei sau a ciocolatei. In general, halvaua greceasca este  inconjurata de un munte de cacao de cea mai buna calitate.

4. Nuga greceasca

Cu denumirea si de – mandolato, nuga greceasca este cu adevarat un deliciu culinar. Reteta este traditionala in unele parti din Grecia, compozitia ei bazandu-se pe migdale prajite si miere de albine. Un alt desert grecesc traditional care are in compozitia lui migdale este Amigthalota.

In concluzie, in Grecia gasesti de cumparat o gama variata de produse de patiserie –  cofetarie traditionale, dar si multe retete de dulciuri reinventate de catre localnici, cu mirosuri puternice si gusturi savuroase, ramanand la latitudinea fiecaruia dintre noi care este desertul preferat grecesc ce ne place cel mai mult.

Lasă un răspuns