Produse de cofetarie si torturi pictate manual

Pictura comestibila este deja un trend in materie de produse de cofetarie – patiserie. A picta este o arta dar a picta pe torturi si prajituri este mult mai dificil. Tocmai de aceea, pentru a fi un maestru in pictura comestibila este necesar sa te inscrii la cursuri specifice facute de aproape toate laboratoarele de cofetarie din lume.

Atat pe teritoriul tarii noastre cat si pe teritoriul altor tari din lumea intreaga exista adevarate scoli conduse de cofetari priceputi cunoscuti in lumea intreaga datorita produselor pe care le creeaza, cofetari care va pot invata tehnica picturii comestibile si mai ales cum sa faceti din produsele create de catre dumneavoastra, o adevarata arta.

Pictura comestibila in Romania

Si in tara noastra exista scoli speciale unde poti invata sa pictezi pe torturi si prajituri, chiar daca cursurile sunt putin mai scumpe decat in strainatate. De altfel, mai trebuie mentionat si faptul ca nu orice cofetar se descurca in acest domeniu al picturii produselor de cofetarie. Ai nevoie de foarte multa rabdare, atentie si spirit critic pentru a excela in acest nevoie. Daca totusi va numarati printre persoanele talentale la pictura in general, cu siguranta ca nu o sa va fie deloc greu sa pictati manual pe torturi si prajituri, tehnica fiind aceiasi doar materialele de lucru diferind.

Pentru a putea picta manual pe torturi si prajituri trebuie sa cunosti cateva tehnici

Orice tort sau prajitura pictata este pur si simplu o opera de arta. Este unic, de o frumusete inegalabila dar in acelasi timp este putin si mai scump din punct de vedere financiar. Un tort sau o prajitura pictata manual o sa atraga toate privirile si tocmai de accea pretul acestor produse pot diferi de celelalte. Pictura comestibila este preferentiala in functie de nevoile si gusturile clientilor care comanda acest tip de produse de cofetarie.

Astfel, pe torturile si prajiturile pictate putem vedea numele si data de aniversare spre exemplu, peisaje din desene animate si nu numai, flori etc Design-ul unui produs de cofetarie pictat manual este cu siguranta unul unic. Tocmai de aceea, pentru a putea fi un as in pictura comestibila trebuie mai intai de toate sa inveti anumite tehnici de baza. Toate aceste tehnici de baza sunt aplicate atat la o scara larga de produse, cat si la o scara mica. Tematicile cursului de pictura comestibila includ in general elemente grafice, florale etc dar si modalitatea de pregatire si de alegere a culorilor.

In concluzie, un tort pictat manual este cu adevarat o opera de arta si de aceea trebuie sa apreciem aceste produse deoarece ele sunt lucrate cu multa migala si bataie de cap. De altfel, pictura comestibila pe langa faptul ca orbeste globul ocular cu frumusetea ei este considerata o arta unica ce nu poate fi practica de catre amatorii din domeniu.

Lasă un răspuns