Istoricii culinari spun că desertul pe care azi îl numim „Pavlova“ a fost botezat după balerina Anna Pavlova.
Despre Anna Pavlova, presa vremii scria că: „Nu dansează; se înalţă şi pluteşte ca şi cum ar avea aripi“. Din această descriere, îţi poţi da seama cât de uşor şi de delicat este desertul celei care a revoluţionat lumea baletului.
Tot istoricii arată că un bucătar din Wellington a creat acest desert în onoarea talentatei dansatoare: era realizat din două blaturi de bezea, frişcă bătută şi fructe proaspete. Trei ani mai târziu, reţeta era publicată în Noua Zeelandă.
Gastronomii au descoperit reţetele a peste 150 de prăjituri asemănătoare, care datează de dinainte de 1926. Cert este că prăjitura a devenit populară la scurt timp după ce balerina care i-a dat numele a cucerit America, Europa şi Marea Britanie într-un turneu internaţional.
Acest desert este extrem de popular în bucătăria naţională a Australiei şi a Noii Zeelande. Fiind atât de uşoară şi de delicioasă, prăjitura Pavlova este servită frecvent la mesele festive şi de sărbători. Chiar dacă este un desert de vară,poate fi consumat şi de Crăciun. (Sursa)









