Tort cu crema | Cofetaria Palibo Iasi

Procesul de finisare al unui tort cu cremă

Tortul cu cremă este una dintre cele mai bune delicatese. Fiecare dintre noi, de câte ori degustăm un astfel de produs dulce nici măcar nu ne gândim cu câtă migală și tenacitate se realizează acest produs de cofetărie. În funcție de crema acestuia, dacă este glazură sau fondant, finisarea acestui produs dulce se poate face mai greu sau mai ușor.

De asemenea, finisarea lui depinde în cea mai mare parte și de măestria cofetarului care îl creează. Operațiunea de finisare a unui tort cu cremă este destul de dificilă și nu orice cofetar poate duce acest lucru până la capăt dacă nu are priceperea, talentul și rapiditatea necesară.

Tortul cu cremă – cum se finisează?

Pentru a finisa un tort cu cremă, indiferent dacă suntem cofetari amatori sau profesioniști, mai întâi avem nevoie de câteva ustensile speciale. Aceste ustensile pot fi utilizate atât la finisarea laterală a torturilor cu cremă, a celor glazurate cu royal icing sau a torturilor cu ciocolată. Deci, pentru finisarea torturilor cu cremă avem nevoie de câteva ustensile scraper, de câteva cuțitașe speciale de tip spatulă și de un castron în care să aruncăm crema în surplus. În plus, avem nevoie neapărat și de un suport rotativ de tort.

Utilizarea instrumentelor de finisat

Mai întâi de toate, pentru a începe operațiunea finală de finisare a unui tort cu cremă, trebuie să îl așezăm pe suportul rotativ. Acesta o să ne ajute să ne mișcăm rapid și ușor. Cu ajutorul unui cuțitaș care se aseamănă cu o spatulă, se așează crema pe părțile laterale ale tortului și pe partea de sus. Această spatulă poate fi ori dreaptă, ori dreptunghiulară. Este foarte important să nu punem foarte multă cremă din prima, altfel riscăm ca tortul să fie supraîncărcat pe o parte și fără prea multă crema pe altă parte.

Următoarea etapă și cea mai importantă în operațiunea finală de finisare a unui tort cu cremă este folosirea unei raclete de mărime medie. Această racletă se poziționează deasupra tortului, de acolo mișcând-o pe partea tortului pe care dorrești să o decorezi. Este foarte important ca la finisarea unui tort cu cremă să se acorde presiune constantă pe racletă dar în același timp și o mișcare rapidă și precisă. În cazul în care dorești să finisezi un tort cu cremă în mai multe culori, începe mai întâi cu crema de culoare mai deschisă. Astfel, atunci când finisezi cu ajutorul racletei tortul cu crema mai închisă la culoare, poți să ascunzi unele imperfecțiuni.

Cauți un tort cu cremă? Aruncă un ochi peste torturile pregătite de noi.

Lasă un răspuns