Prajituri unice in lume

La fel cum fiecare stat din lumea intreaga se remarca prin diferitele feluri de mancare principale pe care le pregatesc, unice in felul lor, si deserturile sunt diversificate, unele dintre ele mai ciudate si altele traditionale.

Tinand cont de faptul ca in fiecare tara din lume exista gurmanzi, dar si bucatari iscusiti, si meniul de deserturi este total diversificat. In unele tari exista dulciuri unice, care nu sunt pregatite in alte regiuni, atat din cauza lipsei unei retete originale cat si a ingredientelor. Printre cele mai bune deserturi din lumea intreaga se remarca urmatoarele trei :

1. Vietnam si vafele pandan

Vafele pandan sunt unice in lumea intreaga, fiind produse de cofetarie –  patiserie traditional – vietnameze. Ele se deosebesc de celelalte tipuri de vafe care se pregatesc in lumea intreaga  datorita culorii lor verzi, dar si a nucii de cocos din abundenta cu ajutorul careia sunt pregatite aceste vafe. Vafele pandan originale din Vietnam sunt de fapt produse de strada, gasindu-se la toate colturile asa ca daca vizitezi aceasta tara minunata, cu siguranta ca o sa le gusti.

2. Islanda si Kleina

Din punctul de vedere al unicitatii deserturilor din lumea intreaga si Islanda se remarca prin dulcele – Kleina. Acest produs de cofetarie – patiserie se pregateste numai in zilele de sarbatoare din preajma iernii si tocmai de aceea este foarte greu de gasit. Cu toate acestea, daca ajungeti vreodata in Islanda in timpul acestei perioade trebuie sa degustati Kleina, un desert absolut delicios, traditional – islandez.

Dimensiunea acestor prajiturele este micuta si forma pe care ne-o prezinta este una de trapez. Ca si compozitie, aluatul este umplut cu tot felul de nuci, alune si seminte iar la sfarsit prajitura este foarte bine prajita in ulei vegetal. Kleina se gaseste de cumparat iarna in orice restaurant cu specific islandez.

3. Cocada amarela, prajitura traditionala din Angola

Nuca de cocos si foarte multe oua sunt ingredientele speciale ale prajiturii cocada amarela. Acest tip de desert traditional – angolez este unic in lumea intreaga atat datorita aspectului cat si al gustului. Ca si aspect aceasta are o nuanta de galben pronuntata datorita numarului mare de oua care sunt introduse in compozitia ei iar ca si gust, acest desert este foarte dulce continand multa nuca de cocos si zahar din abundenta. Cocada amarela este un desert sub forma de budinca iar cei care au degustat-o spun despre ea ca este cea mai buna budinca din lume.

In lumea intreaga exista multe deserturi unice ca gust si ca aspect, cele de mai sus fiind doar cateva dintre ele. Este pacat daca esti genul care calatoresti des, sa nu degusti macar cateva dintre deserturile unice din lumea intreaga, deserturi care se gasesc in toate regiunile pe pe glob, fiecare tara din lume avand cate un desert unic cu ajutorul caruia incearca sa se faca remarcata.

Lasă un răspuns