Prajituri reprezentative de Halloween

Halloween-ul nu este o sarbatoare nu foarte celebrata la noi insa, in Statele Unite ale Americii si in alte tari din lume, Halloween este una dintre cele mai importante sarbatori ale lor, acela fiind momentul cand conform traditiei, spiritele rele isi parasesc mormintele si bantuie casele familiei lor. Se spune ca cine se costumeaza de Halloween si merge din casa in casa pentru a castiga dulciuri, scapa de grija ca cel mort din familia sa l-ar bantui.

Fiind o sarbatoare atat de importanta pentru americani si nu numai, categoric ca exista si cateva deserturi reprezentative ale acestei sarbatori. Dupa cum va puteti da si seama, aceste prajituri reprezentative care se pregatesc de catre cofetarii si patiserii populari in lumea intreaga datorita creatiilor lor spectaculoase au si un design mai macabru, astfel incat traditia sa poata fi imbinata cu aspectele dulciurilor.

Cel mai reprezentativ desert cu specific de Halloween pregatit de catre americani acasa dar care se gaseste de cumparat in absolut orice patiserie si cofetarie din America este – briosa de Halloween. Aspectul brioselor de Halloween sunt intru totul terifiante insa gustul lor este absolut fenomenal.

Briosele de Halloween pot fi pregatite de catre orice gospodina din confortul propriei bucatarii

Absolut orice gospodina obisnuita sa prepare saptamanal produse de patiserie – cofetarie pentru cei dragi, pot sa pregateasca acasa cu ocazia venirii acestei sarbatori iubite de copii – briose de Halloween. Ce este foarte misto la aceasta reteta este faptul ca briosele pot fi preparate de catre voi in casa sau le puteti cumpara gata facute insa in forma lor simpla fara ornare, de la diferite patiserii sau cofetarii ori chiar de la magazinele cu specific alimentar. Mai trebuie sa cumparati pasta de zahar sau fondant gata facut, un plic de amidon, o punga de cacao neagra, colorant gel in diferite culori dupa preferinte si un borcan de miere de albina 100 % naturala.

Briose in forma de creiere, cel mai simplu desert de facut pentru Halloween

Luati o bucata de fondant alb si adaugati-i colorant gel de culoare roz si cu ajutorul unei scobitori adaugati si putin colorant in nuanta rosie. Faceti cu mainile cateva snururi mai lungi si adaugati fiecare snur in parte pe briosa pana cand formati un fel de emisfera, indoind-ule in forma creierului. In mijlocul briosei cu ajutorul unui cutit mai mic ce se foloseste de obicei la prajituri, delimitati zonele creierului iar unde gasiti spatii goale, cu o pensula foarte mica, umpleti cu colorant gel rosu. Si gata – briosele de Halloween sunt gata si copiii dumneavoastra vor fi incantati de creatia pe care le-ati facut-o! Puteti pune miere de albine pentru un gust mult mai natural.

Lasă un răspuns