Prăjitura Tiramisu. Rețeta clasică a faimosului desert italian

Inițial ai putea crede că prăjitura tiramisu se face foarte repede, lucru total greșit. Chiar dacă rețeta de tiramisu nu pare deloc grea la prima vedere, sunt câteva secrete pentru ca prăjitura făcută de tine sa fie mai specială față de celelalte. Secretele pentru a face cel mai reușit tiramisu țin mai mult de ingrediente și nu numai, după cum urmează:

– Este recomandat ca ouăle pentru cremă să fie de țară sau ecologice, iar pișcoturile să fie făcute de gospodine în casă;

– Mascarponele este și el important, acesta trebuie să fie de calitate, gras și cât mai proaspăt;

– Ca și alcool, lichiorul Amaretto este cel mai bun;

– Cacaoa trebuie să fie cât mai neagră iar cafeaua preparată cât mai tare;

– Iar ultimul însă și cel mai important secret, este ca prăjitura să fie ținută cât mai mult timp la frigider înainte de a fi consumată;

Acestea fiind spuse, putem trece la rețeta clasică de tiramisu, un desert ideal a fi așezat pe masa de Craciun dar nu numai.

Ingrediente prăjitura tiramisu 

– 5 ouă de țară sau ecologice;

– jumătate de kilogram de pișcoturi făcute în casă;

– jumătate de kilogram de mascarpone proaspăt;

– 10 linguri mari de zahăr alb;

– o esență de vanilie și 2 plicuri de zahăr vanilat;

– cacao după gust;

– 300 de mililitri de cafea tare proaspăt făcută;

– o căniță de lichior de cafea, de preferat lichior Amaretto.

Mod de preparare

Dacă ții cont de toate secretele insirate mai sus, prăjitura tiramisu nu se prepară deloc greu. Astfel, mai întâi de toate spargem ouăle și separăm albușul de gălbenuș, acestea amestecându-se bine, bine de tot împreună cu zahărul alb și cu zahărul vanilat, urmând ca la sfârșit să se adauge și crema mascarpone.

Următoarea etapă este să batem albușurile împreună cu un vârf de sare până reiese o spumă care se adaugă treptat la crema de mascarpone cu gălbenușuri. În cafeaua răcita perfect se adaugă și lichiorul de cafea, se înmoaie pișcoturile unul câte unul pe ambele părți cu ajutorul unei spatule speciale, apoi într-un vas de dimensiuni potrivite se așează unul câte unul pișcoturile, formându-se un strat cât mai compact peste care se întinde jumătate din crema reieșită și pudrându-se în ploaie cu cacao cât mai neagră. Se urmează aceeași operațiune încă o dată și prăjitura tiramisu este gata.

Prăjitura tiramisu este una dintre cele mai gustoase prăjituri, dar și spornice în același timp. Aceasta se servește doar după ce stă câteva ore la frigider, împreună cu o cană de cafea.

Poftă bună vă dorim și vă invităm să încercați și tiramisu pregătit de noi.

Lasă un răspuns