Nuca, un ingredient special in produsele de cofetarie

Nuca, un fruct cu proprietati benefice pentru organismul uman dar si un ingredient important in produsele de cofetarie – patiserie

Nuca este unul dintre cele mai utilizate fructe pentru produsele de cofetarie – patiserie. Pe langa faptul ca gustul nucilor este foarte bun, acestea aduc un aport important de vitamine si minerale pentru organismul uman. In combinatie cu aluatul, nucile fac adevarate minuni pentru deserturi. Cofetari renumiti in lumea intreaga datorita creatiilor facute de catre ei utilizeaza nuca ca si ingredient principal pentru deserturile preparate de ei.

Nucile sunt folosite pentru prajituri de casa, torturi, pentru prajituri de cofetarie si mai ales pentru produsele de patiserie. Acest fruct minunat da un gust foarte bun deserturilor, dar si unor feluri de mancare principale. Avand in spate o istorie foarte lunga, nucile sunt cele mai vechi ingrediente pentru produsele de cofetarie – patiserie din lume.

Istoria nucilor, mai mult decat simple fructe

Cum spuneam si mai sus, nucile poarta in spate o istorie extrem de bogata. Fiind cultivate pentru prima data in Asia Centrala, nucile au fost inca de atunci utilizate la crearea deserturilor, atat pentru gust cat si pentru aspectul fabulos pe care il dau dulciurilor. Ce este foarte important este faptul ca la inceput nucile au fost considerate fructe salbatice si mult mai tarziu au fost cultivate si in celelalte regiuni ale lumii.

Chiar si asa insa chiar de pe vremea elenilor si a romanilor nucile erau apreciate pentru calitatile lor curative asupra organismului uman. Astfel, inainte de a fi folosite pentru produsele de cofetarie – patiserie, nucile erau utilizate pentru curele interne ale organismului dar si ca uz extern pentru tratare eczemelor, a cosurilor si a cicatricilor. De altfel, persanii utilizau nucile pentru vopsitul lanii. De atunci si pana astazi nuca a fost utilizata si la vopsitul naural al parului sau la tratamente cosmetice de toate tipurile.

Nuca, un fruct important pentru deserturi 

Mai mult de 70 % dintre deserturile din toata lumea au ca si ingredient principal nucile. In zilele noastre nu exista cofetar sau patiser care sa nu foloseasca nuca in creatiile lor. De la prajituri de casa, placinte cu nuci, produse de cofetarie si pana la cele de patiserie, nuca ocupa un loc important in cartile de bucate cu deserturi. In plus, nuca are proprietatea de a inchega umplutura preparatelor.

Nucile sunt fructe cu un continut ridicat de Omega 3, fibre, vitamine si minerale benefice pentru functionarea in parametrii normali ai organismului nostru. In plus, acestea sunt foarte gustoase si aduc un gust  foarte bun preparatelor dulci.

Lasă un răspuns