Prajituri traditionale coreene

Coreenii au o traditie bogata din punctul de vedere al felurilor de mancare principale produse de ei si mai ales al produselor de cofetarie – patiserie, majoritatea dintre ele avand o traditie veche de sute de ani. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca in general majoritatea locuitorilor din tarile asiatice nu iubesc foarte mult dulciurile existand mult mai putine prajituri traditionale spre deosebire de tarile europene sau de cele sud – americane spre exemplu.

Chiar si asa, totusi putinele deserturi traditional – coreene sunt absolut fabuloase ca si aspect si delicioase ca gust. Iata trei prajituri traditionale coreene pe care nu trebuie sa le ratati:

Maejakgwa

Maejakgwa este de fapt o prajitura realizata din aluat in forma de fundite. Dimensiunile acestor prajituri sunt micute insa gustul este absolut fenomenal. Compozitia acestor produse de cofetarie – patiserie consta in nulte nuci de pin, sirop de ghimbir, o caramea coreeana speciala care se gaseste doar la ei si multa faina din grau. Ornarea lor se face cu scortisoara din abundenta insa in cazul in care doriti sa preparati acest desert acasa puteti sa il ornati cu absolut orice aveti prin bucatarie. In general, aceste prajitura este facuta de catre gospodinele coreene pentru seratele de ceai verde sau la ocazii speciale ori de sarbatori insa exista cateva orase din tara care pune la dispozitia turistilor acest desert in orice perioada a anului.

Mandugwa, un fel de coltunasi coreeni

Chiar daca nu am crede si coreenii pregatesc coltunasi ca si desert. Este drept ca acestia nu au aceeasi compozitie ca si cei romanesti insa aspectul lor este absolut identic. Astfel, coltunasii de origine coreeana au in compozitia lor zahar din abundenta, nuci de toate tipurile dar si curmale, coreenii iubind fructele si consumandu-le in mod exagerat in fiecare zi. Mandugwa sunt insiropati la sfarsit cu sirop de orez sau de porumb si consumati in stare fierbinte cu o cana de ceai cald.

Yeotgangjeong, biscuiti coreeni

Yeotgangjeong sunt de fapt biscuiti coreeni, foarte crocanti si extrem de gustosi. Ei sunt presarati cu seminte de toate tipurile, cu nuci si orez, reteta variind in functie de zona in care sunt pregatiti. Yeotgangjeong au in spatele lor o traditie veche de sute de ani, acestia fiind gasiti de cumparat in comert de obicei la ocazii speciale, mai ales in timpul sarbatorilor de iarna. In general, biscuitii coreeni sunt consumati la dineurile de ceai verde dar si folositi ca aperitiv la evenimentele de tip business.

Lasă un răspuns