Hârtia de copt și utilizarea ei în mod corect

Hârtia de copt mai poartă denumirea între specialiști și de – hârtie sulfurizată. Rolul acesteia este foarte important în bucătărie și mai ales la prepararea produselor de cofetăriepatiserie – brutărie. Scopul hârtiei de copt este acela de a rezista la temperaturi foarte mari atunci când este băgată în cuptor, hârtia de copt fiind tratată chimic foarte bine în acest sens.

Astfel, atunci când gătim o prăjitura sau un alt desert la tavă și folosim hârtia de copt, putem fi siguri că dulcele preparat nu se va lipi de tavă indiferent de cât de mare ar fi temperatura setată de noi la cuptor. De altfel, hârtia de copt poate fi utilizată și la gătit în papiotă. Totuși, de cele mai multe ori, gospodinele iscusite utilizează hârtia de copt atunci când pregătesc produse dulci, cu scopul ca acestea să nu se ardă sau să nu se lipească de tavă la temperaturile înalte ale cuptorului. Cu ajutorul hârtiei sulfurizate, desertul preparat se coace uniform și repede.

Hârtia de copt NU este toxică pentru organismul uman

Hârtia de copt este utilizată de mamele, bunicile și străbunicile noastre dinainte să ne naștem noi. Astăzi, mulți cred că aceasta este toxică pentru organismul uman, credință nejustificată deloc atât timp cât temperatura cuptorului nu depășește 200 de Grade Celsius, aceasta fiind total capabilă să reziste până la această temperatură.

Totuși, dacă desertul pe care urmează să îl prepari la cuptor trebuie setat la o temperatură mult mai mare de 200 de Grade Celsius, poți să apelezi cu încredere la hârtia de copt siliconată, aceasta găsindu-se de achizitionat peste tot în magazinele locale cu specific alimentar sau pe internet. În plus, hârtia siliconată de copt mai are un avantaj spre deosebire de cea clasică cu care suntem obișnuiți și anume acela de a putea fi utilizată de mai multe ori, hârtia siliconată nefiind de unică folosință. În general, aceasta este utilizată în patiserii, brutării, restaurante și cofetării, mai puțin în uzul casnic.

Avantajele hârtiei de copt

Hârtia de copt aduce utilizatorilor săi mai multe avantaje. Principalul avantaj în utilizarea hârtiei de copt este acela ca aceasta nu schimbă gustul deserturilor și nici mirosul lor. În al doilea rând, produsele de cofetarie – patiserie ce sunt gătite în tava în care este așezată în prealabil o hârtie de copt, nu se lipsesc de aceasta și nu se ard. De altfel și coacerea produselor se realizează în mod uniform și mult mai rapid.

Cu ajutorul ei se pot face cozonaci, pască, plăcinte, prăjituri, tarte cu fructe și multe alte deserturi delicioase, însă hârtia sulfurizată poate fi utilizată și la prepararea unor feluri de mâncare principale. Ea este perfectă pentru congelare, dospire și mai ales pentru coacerea deserturilor.

Lasă un răspuns