Gemul de fructe folosit in retetele de tarte si prajituri

Gemurile de fructe sunt un must – have in debaralele gospodinelor de pe teritoriul tarii noastre. Indiferent daca acesta este consumat ca atare pe paine cu unt si cu o cana de ceai sau lapte fierbinte sau daca este introdus in compozitia deserturilor dulci sau sarate, gemul de fructe nu lipseste din nici o bucatarie.

In plus, acesta este preferat de catre cofetarii si patiserii renumiti in lumea intreaga datorita creatiilor lor, ei introducand gemul de fructe in tot felul de tarte, placinte, torturi, prajituri si chiar inghetata, datorita compozitiei lui solide. Gemul de fructe si dulceata sunt deserturi unice ce pot fi consumate in starea lor pura si astfel sa ne saturam de senzatia de dulce de care are nevoie in fiecare zi organismul uman.

Cu toate acestea, gemul de fructe este deseori integrat in produsele de cofetarie – patiserie atat datorita gustului sau minunat cat si consistentei sale.

Gemul de fructe facut in casa, un produs 100 % natural utilizat in deserturi

Gemul de fructe facut in casa este preferat de catre cofetari si patiseri, acesta fiind natural 100 %. In comert gasim de achizitionat in magazinele cu specific alimentar atat gem de casa bio cat si facut in fabrici. Ambele tipuri de gemuri de fructe sunt delicioase totusi. Cofetarii si patiserii din tara si din strainatate obisnuiesc sa prepare singuri gemul de fructe ce urmeaza a fi integrat in deserturile lor dulci sau sarate, atat datorita faptului ca ii pot da singuri consistenta dorita dar si pentru ca asa stiu ca produsul creat de catre ei este 100 % natural.

Acestia obisnuiesc sa adauge gemul de fructe mai ales in produsele de sezon, produse precum chechuri, tarte cu fructe, placinte si chiar inghetata. In unele regiuni din lume gemul de fructe este preferat ca si ornament pentru anumite fursecuri si biscuiti. De asemenea, gemurile de fructe in combinatie cu mult unt fac din desertul preparat o adevarata minune gastronomica. Tocmai acesta este si motivul principal pentru care gemurile de fructe se asezoneaza perfect cu foietajele, acestea din urma avand in compozitia lor mult unt. De altfel, un trend in zilele noastre este inghetata cu gem de fructe sau dulceata. Aceasta poate fi consumata de-o masura atat in sezonul cald si mai ales in cel rece, datorita gemului de fructe care se gaseste in compozitia ei.

In concluzie, indiferent daca discutam despre produse de patiserie sau de cofetarie, indiferent daca acestea sunt dulci sau putin sarate, cu siguranta ca deserturile care au in componenta lor gem de fructe sunt mult mai gustoase spre deosebire de cele care sunt simple. In plus, gemul de fructe are si calitatea de a da preparatului un gust unic, dulce – acrisor, un gust de nerefuzat de catre pofticiosi.

Lasă un răspuns