Gelato, desertul traditional din muntii Alpi

Desertul traditional in muntii Alpi este gelato. Aceasta este un desert racoritor care se aseamana foarte mult inghetatei si care este preferat atat de catre localnici cat si de catre turisti in special in sezonul din vara si mai putin in cel geros.

Gelato se gaseste de achizitionat in magazinele cu specific alimentar din inima muntilor Alpi in diferite arome si culori, in functie de gusturile si preferintele fiecaruia dintre noi. Gelato este un desert recunoscut pe plan mondial datorita faptului ca acesta este un produs creat suta la suta din ingrediente naturale, laptele fiind principalul ingredient, lapte procurat doar de la firmele locale din imprejurimi.

Gelato, un desert traditional din muntii Alpi preparat intr-un mod special

Gelato este un fel de inghetata care se prepara intr-un mod mai special. Spre deosebire de alte tipuri de inghetata care se topesc foarte repede, acest desert se topeste mult mai greu. Astfel daca obisnuiti sa mergeti la ski in muntii Alpi, cu siguranta ca nu o sa va faceti griji ce vi se va topi inghetata de la razele solare. Acest lucru se intampla mai ales datorita faptului ca gelato este preparat si din iaurt, nu numai din lapte. Acest desert traditional in muntii Alpi este preparat doar din lapte proaspat de vaca suta la suta natural si din iaurt provenit de la aceleasi vaci.

Gelato este un desert necomercializat in alte parti ale lumii

Doar in cazul in care vizitati aceasta zona minunata in timpul sarbatorilor de iarna si nu numai, puteti degusta gelato. Acest lucru se intampla mai ales datorita faptului ca ingredientele si reteta de preparare a acestui desert nu sunt cunoscute oricui. Astfel, daca sunteti pasionat de ski sau practicati alte tipuri de sporturi de iarna, daca nu ati mai fost niciodata in muntii Alpi si va doriti sa vizitati aceasta zona feerica, indiferent daca o faceti vara sau iarna, trebuie sa gustati gelato, un desert traditional din muntii Alpi. De asemenea, aceasta zona montana este recomandata pentru gurmanzii care vor sa incerce lucruri noi din punct de vedere culinar. In plus, cu siguranta ca o sa va incante si peisajele si o sa mai reveniti pe aici.

Lasă un răspuns