Faguri umpluti cu crema de cacao, un desert gustos si foarte aspectuos, ideal pentru a primi invitatii in seara de Ajun sau de Revelion
Fagurii umpluti cu crema de cacao fac parte din retetele clasice de bucate ale bunicilor si strabunicilor noastre. In zilele noastre reteta originala s-a cam pierdut, nemaifiind foarte multe gospodine care inca mai gatesc conform retetei clasice pe care au mostenit-o de la bunicile lor atunci cand pregatesc faguri umpluti cu crema de cacao. Mai jos insa o sa descoperiti reteta originala de faguri umpluti cu crema de cacao, un desert delicios, ideal de savurat in zilele geroase de iarna si perfect pentru a lua ochii in fata celorlalte prajituri ce sunt asezate pe platou in asteptarea lui Mos Craciun.
De ce avem nevoie pentru a pregati faguri umpluti cu crema de cacao ?
Ingrediente
– patru oua proaspete de tara sau ecologice, cele din comert nu sunt foarte recomandate
– 5 linguri mari de zahar alb
– 5 linguri de ulei
– 5 linguri mari de lapte
– o esenta de vanilie si doua plicuri de zahar vanilat
– jumatate de lingurita de amoniac stins in prealabil cu otet
– jumatate de kilogram de faina alba
Ingrediente necesare pentru crema de cacao
– 100 de grame de unt cu continut cat mai mare de grasime, de preferat peste 85 %
– 1 lingura mare de cacao
– 4 linguri mari de zahar alb
– o esenta de rom
– nuci, alune sau migdale, dupa gust si preferinte.
Mod de preparare
Mai intai de toate se ia un castron mare in care se bat foarte bine ouale impreuna cu sarea, zaharul alb, cel vanilat, laptele proaspat, uleiul si in ultima faza se adauga si faina alba. Se amesteca foarte bine ingredientele si se curata formele din presa de faguri. Cu ajutorul unei linguri mari se toarna compozitia in ele si se coc pe o parte si de alta fagurii timp de 3 minute fiecare.
Dupa ce fagurii sunt gata, se lasa la racit si se pregateste crema de cacao. Vom amesteca intr-un bol mare toate ingredientele insirate mai sus la crema, in timp ce topim pe foc untul. La sfarsit se lipesc fagurii intre ei cu ajutorul acestei creme de cacao si se baga prajiturile la frigider minim 12 ore pana ce acestea se lipesc perfect una de alta.
Va dorim pofta buna!