Dulciuri tradiționale românești de Paște

Nici nu trece bine Crăciunul și se apropie sărbătorile Pascale. Majoritatea dintre noi încercăm, atât de Crăciun, cât și de Paște, să pregătim bucate alese pentru invitați dar și pentru familia noastră. De altfel, pe lângă preparatele culinare tradiționale care se încadrează în felurile principale de mâncare, toți pregătim și deserturi care de care mai frumoase din punctul de vedere al aspectului, iar despre gust nici nu mai discutam.

În plus, încercăm să aducem și noutăți pe mese în timpul sărbătorilor Pascale, cu rețete de produse de cofetăriepatiserie noi, nepregătindu-le doar pe cele tradiționale. Mai jos vei descoperi două deserturi absolut perfecte pentru a fi pregătite de Paște.

Fursecuri fragede și gustoase ornate în tematică pascală

Fursecurile rămân atât de Crăciun cât și de Paște, produsele de cofetarie – patiserie preferate de către gospodinele iscusite. Acestea sunt pregătite atât pe teritoriul țării noastre, cât și pe teritoriul altor țări din lumea întreagă datorită aspectului lor ce poate fi personalizat după bunul plac, dar și al gustului nemaipomenit. Fursecurile fragede și gustoase ornate în tematică pascală nu au nevoie de multe ingrediente. În plus, și modalitatea de pregătire a acestora este destul de ușoară.

Ca ingrediente, avem nevoie de: 300 g de făină albă, 300 g de unt, zahăr pudră, un vârf de sare, 3 gălbenușuri, două pliculețe de zahăr vanilat, trei albușuri, câteva picături de zeamă de lămâie și multă voie bună. Ca mod de preparare, se amestecă toate ingredientele până reiese un aluat care se pune la respirat pentru o perioadă de aproximativ 3 ore. La sfârșit, întindem bine aluatul, îl modelăm și îl punem la copt pentru o  perioadă aproximativă de cinci minute pe o parte și cinci minute pe cealaltă. Ultima etapă este cea de ornare a lor după bunul plac.

Rulada de ciocolată umplută cu brânză dulce

Branza dulce se găsește cu siguranță în toate bucătăriile de Paște, aceasta fiind folosită pentru pască. Pe lângă acest desert tradițional, putem prepara și rulada de ciocolată umplută cu brânză dulce. Ca ingrediente, avem nevoie la blat de: 5 ouă, 5 linguri de făină, 4 linguri mari de zahăr, 3 linguri de cacao,  un vârf de sare, iar pentru umplutură: o jum[tate de kilogram de brânză de vaci proaspătă, 3 ouă, cinci linguri de zahăr alb, două pliculețe de zahăr vanilat, 300 g de smântână, multe stafide și coajă de portocală.

Metoda de preparare a acestei prăjituri este extrem de simplă. Într-un castron mare se amestecă toate ingredientele. În alt castron separăm ouăle și le batem cu zahărul până ce acesta se dizolvă perfect, apoi se amestecă făina, praful de copt și cacaua foarte bine. Spuma reieșită din ouă se amestecă bine cu cacaua și se încinge cuptorul. Într-o tavă de dimensiuni generoase, așezăm hârtia de copt și întindem toată umplutura de brânză, punem stafidele și coaja de portocală, iar deasupra punem compoziția pentru blat. Băgăm tava la cuptor pentru o perioadă de aproximativ 30 de minute.

Poftă bună!

Lasă un răspuns