Deserturi traditionale, delicioase si unice din Malta

Bucataria malteza, indiferent daca discutam despre felurile principale de mancare sau despre deserturi este cu adevarat unica pe tot mapamondul. Aceasta insula este recunoscuta pe plan mondial datorita preparatelor culinare traditionale, majoritatea dintre ele fiind pregatite acasa de catre gospodine doar cu ingrediente 100 % naturale.

Maltezii adora mancarea fresh, produsele si alimentele congelate nefiind cu siguranta o prioritate pentru ei, exceptand fructele confiate pe care ei le-au inventat. In plus, atat retetele de feluri principale de mancare cat si cele de dulciuri sunt mostenite din mama in fiica, de la bunici si strabunici. Tocmai acest lucru face posibil ca bucataria traditionala malteza sa fie una unica si de necopiat. De altfel, multe dintre deserturile moderne malteze sunt imprumutate de la sicilieni. Printre cele mai delicioase si unice retete de deserturi traditional malteze care trebuie degustate de catre orice turist care ajunge aici, se numara –

Kannoli, un rulou dulce si apetisant

Kannoli este principalul desert al maltezilor. Acesta se gaseste sub forma de rulou iar in compozitia lui intra multa ricotta. Alualtul este crocant, foarte bine facut, presarat cu fulgi de ciocolata din belsug dar si cu fructe confiate in casa de catre gospodinele malteze. In absolut orice restaurat o sa luati masa in Malta, in orice cofetarie sau patiserie, gasiti de cumparat desertul kannoli.

Helwa tat – Tork – halvaua malteza

Halvaua este traditionala si in Malta insa sub un alt aspect si o alta denumire si cu siguranta alte ingrediente principale, respectiv cu migdale. Helwa tat – Tork este o halva malteza facuta din migdale, cu un gust absolut senzational dar si cu un aspect interesant.

Imqaret – pasta de curmale invaluita intr-un aluat crocant la exterior si pufos la interior

Imqarat sunt mini pachetele de primavara care se gasesc de cumparat peste tot in Malta, cum se gasesc la noi covrigii. Acestea sunt umplute cu pasta de curmale din abundenta si cu diferite sosuri. In cazul in care le serviti ca desert la un restaurant, o sa le puteti degusta cu smantana, acestea fiind mult mai delicioase.

Inele cu miere de albine, deserturi unice malteze cu diferite arome

Inelele cu miere de albine sunt dulciuri traditional malteze cu o vechime seculara in categoria deserturilor din aceasta regiune. Ele sunt preparate cu ajutorul siropului negru de melasa si au in compozitia lor ingrediente diferite de la caz la caz, dupa gusturi si preferinte, ingrediente precum marmelada, gemurile si dulceturile, citrice si alte fructe proaspete sau confiate, tot felul de mirodenii frumos mirositoare, sunt parfumate discret cu apa de trandafiri si invaluite total cu miere de albine, prezentandu-ne o forma inelara, de aici si denumirea de – inele cu miere de albine.

Bucataria malteza include multe deserturi si feluri principale de mancare unice in lumea intreaga, insula fiind renumita peste tot ca fiind reprezentativa din punct de vedere gastronomic, asa ca daca sunteti gurmanzi, cu siguranta ca trebuie sa calatoriti in Malta pentru a degusta preparatele de aici.

Lasă un răspuns