Deserturi si prajituri din toate colturile lumii

In toate colturile lumii exista meniuri culinare interesante. Bucatele traditionale sunt gatite conform retetelor vechi, toate avand un gust senzational si un aspect de invidiat.

In categoria produselor de cofetarie – patiserie lista este mult mai mare datorita faptului ca exista atat de multi oameni care iubesc deserturile si care nu concep nicio masa fara ele. Printre cele mai cunoscute deserturi din diferite colturi ale lumii recunoscute pe plan mondial mentionam:

1. Spania si churros

Churros este cel mai important si mai vechi desert din Spania. Acesta se pregateste extrem de usor fiind facut dintr-un aluat de gogosi, impodobit cu zahar pudra si scortisoara din belsug. Retetele reinventate pot avea si altfel de condimente insa scortisoara si zaharul pudra fac parte din reteta veche de churros. Forma acestui desert este reprezentanta de batoane, acestea fiind destul de crocante insa interiorul lor destul de moale, cu un gust si o aroma desavarsita.

2. Tiramisu, prajitura italienilor

Chiar daca tiramisu este prajitura italienilor, acesta este gatit in toate colturile din lume datorita gustului sau nemaipomenit dar si a aspectului sau ciocolatiu. Acesta se prepara prin crearea unor straturi de piscoturi umplute cu branza mascarpone, o branza speciala care se incadreaza perfect in realizarea acestui desert si este imbibat in cafea din belsug.

3. In Africa desertul traditional este salata de fructe

Africanii iubesc fructele si tocmai de aceea desertul lor traditional este salata de fructe. Pepenele rosu este cel mai preponderent in aceasta salata insa din ea nu lipseste absolut nici un fruct exotic dar nici frisca din belsug.

4. In Franta desertul traditional este crema de zahar ars

Crema de zahar ars in Franta poarta denumirea de – creme brulee. Ingredientul principal din ea este zaharul caramelizat iar crema de zahar ars este cu adevarat desertul traditional francez. Cu toate acestea, francezii sunt renumiti si pentru multe alte produse de patiserie – cofetarie gustoase pe care le prepara la diferite ocazii.

5. Baclavalele turcesti

Bucataria turceasca sta foarte bine la categoria produse de patiserie – cofetarie, baclavalele turcesti fiind alaturi de rahatul turcesc principalele deserturi consumate de catre localnici. De fapt, nici nu putem vorbi despre deserturi orientale fara sa mentionam baclavalele turcesti si rahatul.

6. Australia si pavlova

In Australia se pregateste pavlova, un desert traditional. Aceasta prajitura consta de fapt in combinatia dintre bezea si aluat crocant la exterior. Pavlova este o prajitura foarte dulce insa la prima vedere nu ar parea asa datorita faptului ca este imbogatita cu tot felul de fructe care de care mai colorate si mai gustoase.

Si Romania are deserturilre ei traditionale, fiecare tara din lume apreciind delicatesele de cofetarie si patiserie care se creeaza si la noi in tara. In concluzie, in absolut orice tara din lume exista deserturi traditionale recunoscute pe plan international datorita gustului si aspectului lor nemaipomenit.

Lasă un răspuns