Deserturi fara gluten?! Se poate!

Glutenul este o problema cu care ne confruntam fiecare dintre noi in zilele noastre. Acesta ne face rau la sanatate si in aceeasi masura ne si ingrasa. Pentru a rezolva aceasta problema moderna, cofetarii care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala in toate colturile lumii au reinventat retete de deserturi care nu au in componenta lor gluten si astfel daca le consumam nu suntem nici predispusi la ingrasat si nici nu ne punem in primejdie sanatatea organismului.

Printre cele mai bune dulciuri fara gluten, cu gust bun ca de cofetarie, urmatoarele deserturi merita incercate :

Tort de ciocolata si mure fara gluten

Ciocolata este preferata de oricine si tocmai de aceea incercam sa o incorporam in cat mai multe retete de dulciuri.

Pentru a prepara tortul de ciocolata cu mure sau cu alte fructe de padure avem nevoie de – 100 de ml de lapte pentru blat, 3 oua, 100 de ml de ulei, 100 de ml de cafea tare si fierbinte, 200 de grame de zahar, 200 de grame de faina alba fara gluten care sa gaseste de cumparat in absolut orice supermarket, o lingurita de praf de copt, 50 de g de boabe de cacao, mouse de ciocolata neagra, 200 g de ciocolata neagra, smantana cu continut peste medie de grasime, 5 g de gelatina si jeleu de mure sau de alte fructe de padure, dupa preferinta.

Pentru crema avem nevoie de 200 de ml de apa rece, 200 g de zahar, 100 de g de ciocolata neagra, gelatina, 200 de ml de lapte, 50 de g de boabe de cacao si jeleu de mure.

Atat pentru blat cat si pentru crema se amesteca toate ingredientele, compozitia pentru blat se toarna intr-o tava de preferinta rotunda si se lasa la copt aproximativ 40 de minute. Intre timp, intr-o oala se amesteca toate ingredientele pentru crema iar dupa ce blatul s-a facut, crema se toarna peste el. Se lasa la racit de preferat intr-un loc racoros si la sfarsit se orneaza cu ciocolata amaruie din abundenta.

Bilute de ciocolata cu visine fara gluten

Bilutele de ciocolata ne aduc aminte cu drag de copilarie.

Pentru a prepara aceasta reteta fara gluten avem nevoie de – jumatate de kilogram de biscuiti digestivi care nu au in compozitia lor gluten, 300 de g de nuci sau de alune de padure, 200 de g de unt cu continut cat mai mare de grasime, visine, 200 ml de lapte proaspat, 100 de g de zahar alb, 3 linguri mari de cacao neagra, un baton de vanilie, o esenta de vanilie si un plic de zahar vanilat. De asemenea, pentru topping avem nevoie de – nuca de cocos, cacao si ciocolata maruntita.

Amestecam toate ingredientele exceptandu-le pe cele de decor, trecandu-le prin nuca de cocos si modelandu-le in forma de bilute. La sfarsit le decoram cu nuca de cocos, cacao si ciocolata maruntita, dupa preferinte.

Lasă un răspuns