Tarile asiatice si in special China sunt renumite in lumea intreaga datorita felurilor de mancare traditionale unice pe plan mondial. Si chiar daca putini dintre noi ajungem in viata asta macar o data in China, daca totusi avem ocazia sa calatorim aici, cu siguranta ca trebuie sa incercam savuroasele deserturi traditionale pe care China ni le pune la dispozitie.
De altfel, in zilele noastre cam peste tot in marile orase exista restaurante cu specific chinezesc unde putem degusta macar cateva dintre aceste delicioase deserturi chinezesti. Printre cele mai comune produse de cofetarie – patiserie traditionale in China, merita incercate macar urmatoarele doua:
Mochi cu rambutan si lapte de cocos din abundenta
Laptele de cocos este foarte apreciat in China si tocmai acesta este si motivul principal pentru care o sa il regasim in multe mancaruri traditional – chinezesti, deserturi sau nu. Mochi cu rambutan si lapte de cocos se gaseste de cumparat si in Japonia, insa modul de preparare al acestuia in Japonia este putin diferit. In general, acest dulce este considerat traditional datorita faptului ca de obicei se pregateste la ocazii speciale, insa in zilele noastre turistii il pot degusta la toate colturile strazilor.
Ca si aspect, aceste prajituri sunt micute iar deasupra lor troneaza nuca de cocos din abundenta. Ca si umplutura, aceasta difera de la caz la caz, in unele zone fiind umplute cu pasta de fasole rosii, cu diferite fructe, cu castane, cu seminte etc. Merita sa incerci orice tip de umplutura, toate fiind extrem de gustoase ca si tot desertul in sine de altfel.
Prajituri chinezesti de ananas infasurate in caramel delicios
Ananasul este preferat de catre chinezi, acesta fiind si motivul pentru care il regasim in mai toate tipurile de mancare chinezeasca. Nici la desert ananasul nu este inlaturat, acesta regasindu-se in multe produse de patiserie – cofetarie, unul dintre deserturile cele mai comune fiind prajiturile chinezesti de ananas infasurate intr-un caramel delicios.
Aceste prajituri se prezinta mici ca si dimensiune si pot fi infulecate dintr-o singura inghititura. Si chiar daca chinezii nu sunt mari amatori de dulciuri preferand in general fructele, iata ca exista si cateva deserturi absolut fabuloase atat din punctul de vedere al gustului cat si al aspectului. Pentru a prepara aceste prajituri chinezesti trebuie sa prajesti aluatul si sa le infasori in cat mai mult caramel. Compozitia este din ananas, orez, faina si apa.
In concluzie, chiar daca fructele sunt mai mult preferate de catre chinezi si dulciurile mai putin exista multe produse de cofetarie – patiserie absolut delicioase, cu traditie veche in urma, deserturi chinezesti apreciate atat de catre localnici cat si de catre turistii care viziteaza acest loc minunat.