Deserturi de lux cu ingrediente de milioane pentru gusturi fine

Cine nu mananca dulciuri?! Putini sunt oamenii care nu degusta aceste delicatese culinare si cei care nu o fac este pentru ca pur si simplu nu au voie sa consume dulciuri din mai multe motive medicale. Toti oamenii sunt iubitori de deserturi, unii mai mult si altii mai putin, doar gusturile diferind la fiecare persoana in parte.

Ca sunt produse de patiserie, de cofetarie, pregatite de gospodine acasa sau de catre cofetari si patiseri cunoscuti in lumea intreaga datorita creatiilor lor absolut senzationale, dulciurile au fost sunt si vor ramane intotdeauna preferatele tuturor.

Totusi, in functie de societatea din care fac parte si de situatia financiara a fiecaruia, unii oameni pot consuma dulciuri mai ieftine si altii mai scumpe. In toate colturile geografice ale lumii exista cateva deserturi ce nu sunt degustate decat de catre oamenii bogati, nu numai datorita pretului lor foarte mare, ci si datorita ingredientelor acestora care nu sunt accesibile intotdeauna si mai niciodata, omului de rand.

Printre aceste deserturi de milioane si la propriu dar si la figurat, merita mentionate urmatoarele:

Golden Sundae Opulent

Intr-un amestec ciudat de inghetata de vanilie de Tahiti alaturi de cea de Madagascar si asamblat intr-o foita de aur de 24 de karate, acest desert la pahar este unul dintre cele mai bune si mai scumpe preparate din lumea intreaga. Pentru o opulenta si mai mare, bogatii lumii prefera sa consume acest desert cu o lingurita confectionata tot din aur.

De altfel, unii dintre ei o asezoneaza cu caviar dulce. Golden Sundae Opulet se serveste in New York la cel mai de lux restaurant din acest oras gigantic si pretul desertului poate ajunge si la fantastica suma de 1500 de $ per portie.

Macarons Haute Couture

Regiunea Frantei este renumita in lumea intreaga datorita celebrelor macarons. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca in cel mai luxos restaurant din Paris poate fi comandat desertul Macarons Houte Couture, un dulce creat din ingrediente mai speciale, necunoscute in totalitate nici astazi, ingrediente care fac ca acest desert sa coste chiar si 7500 de de dolari. Va dati seama?!

Cannoli cu diamante

Dupa cum ii spune si denumirea, acest desert este de fapt o pretioasa bijuterie italiana ce poate fi comandata la cel mai luxos restaurant din Roma. Forma sa de rulou imbibat cu absolut orice sortiment de branza francez cunoasteti si cu alte ingrediente surpriza este invaluit intr-o foita de aur ce poate fi mancata. Se serveste alaturi de un colier de diamane, intotdeauna diferit. Pretul desertului Cannoli cu diamante depaseste suma de 25.000 de dolari, in functie de numarul diamantelor si de marimea colierelor.

Lasă un răspuns