Cozonac fără zahăr

Din aluat pufos, frământat cu smântână, lapte, iaurt, cu inimă de cremă de cacao, miez de nucă, stafide și împletit în arome de lămâie, portocală și rom, voinicul cozonac fără zahăr îți va cuceri toate gusturile. Acesta este îndulcit cu Green Sugar, un îndulcitor 100% natural din extract de ștevie, cu 0 indice glicemic și 0 calorii.

*Prețul este per bucată.

130,00 lei

Disponibil pentru precomandă

  • Prețul afișat este per bucată.
  • În scurt timp după plasarea comenzii, vei fi contactat telefonic pentru a confirma toate detaliile acesteia.
  • Livrarea la domiciliu este gratuită doar pe raza orașului Iași, la comenzile de peste 200 lei, plasate cu minim 24h înainte.
Plătește în siguranță online:

Descriere

Dragostea pentru dulciuri te însoțește încă din anii copilăriei și până la maturitate. Aceasta poartă cu sine arome, bucurii și nostalgii cum niciun alt fel de mâncare nu reușește s-o facă. Astfel, dacă ți se face poftă de bunătățile tradiționale făurite cu cea mai mare grijă și dragoste de mâinile bunicii sau ale mamei, cu siguranță cozonacul ocupă un loc aparte. Iar dacă pomenim și de cozonac fără zahăr, cu atât mai minunat. 

Din aluat pufos, frământat cu smântână, lapte, iaurt, cu inimă de cremă de cacao, miez de nucă, stafide și împletit în arome de lămâie, portocală și rom, voinicul cozonac fără zahăr îți va cuceri toate gusturile. Acesta este îndulcit cu Green Sugar, un îndulcitor 100% natural din extract de ștevie, cu 0 indice glicemic și 0 calorii. Mai multe despre acesta poți afla chiar aici

Dacă pofta e mare, iar timpul nu este de partea ta, poți comanda rapid cozonac cu nucă și rahat din magazinul nostru online.

Istoria cozonacului

De departe cel mai iubit desert de către români, cozonacul are o istorie îndelungată. Desert tradițional românesc, acesta își are corespondentul și în alte țări, precum Bulgaria (unde este numit și „kozunak”) sau Italia („Panettone”). 

La originile acestui desert stă pâinea, tehnicile de dospire și coacere evoluând de nenumărate ori de-a lungul timpului. 

  • Există dovezi că, încă de acum 4000 de ani, egiptenii știau să facă mai multe feluri de pâine dospită. Unele dintre acestea erau îndulcite cu miere. 
  • Tot în Antichitate, grecii preparau un tip de cozonac acoperit cu miere și miez de nucă, numit „plakous”. 
  • Romanii, pe de altă parte, au îmbogățit rețeta de cozonac, adăugând ouă, unt, fructe uscate, brânză, stafide și alune. Cozonacii erau aduși ca ofrandă zeilor și purtau numele de „libum” sau „placenta”.
  • Și în Europa Evului Mediu, brutarii adăugau fructe uscate în aluat, deoarece acestea se mențineau pentru mai mult timp. 
  • În Marea Britanie, Mrs. Mary Eales, cunoscută autoare de cărți de gastronomie, propune ca acest desert să fie copt în forme lungi și mai subțiri, această formă păstrându-se și astăzi.   

Cozonacul românesc

Tradiția ne spune că atunci când ai un cozonac pe masă, înseamnă că e mare sărbătoare. În ceea ce privește îndrăgitul cozonac românesc, specifică acestuia îi este varietatea de rețete. Fiecare regiune are o rețetă, la fel cum și fiecare familie are propriile variante pe care le transmite mai departe, din generație în generație. Din punct de vedere al formei, acesta poate fi drept, rotund, simplu sau împletit. Cât despre umplutură, aceasta poate fi cu nucă, mac, fructe uscate, amestecuri, sau poate să nu fie deloc. În zona Ardealului, cozonacul este pregătit cu influențe germane, cu zahăr ars, mult unt și nucă tocată mare. 

 

La Palibo, am creat o rețetă care nu să le îmbine pe toate, ci care să îți împletească toate gusturile și aromele ce îți aduc aminte de traiul călduros și iubitor de acasă. 

De aceea, dacă te gândești să ne faci o vizită, noi te așteptăm cu mare drag în toate cofetăriile Palibo. Aici cu siguranță vei găsi gustul pe care îl căutai!

Informații suplimentare

Greutate1100 g
Ingrediente

aromă de portocale, aromă de vanilie cu unt, drojdie, făină, Green Sugar, lămâie, lapte, lapte bătut, ou, portocală, sare, smântână 30%, ulei, unt

Interior

aluat pufos, frământat cu smântână, lapte, iaurt, inimă de cremă de cacao, miez de nucă, stafide și împletit în arome de lămâie, portocală și rom

Alergeni

cereale care conțin gluten și produse derivate, fructe cu coajă și produse derivate, lapte și produse derivate, inclusiv lactoză, ouă și produse derivate

Notă

Ne rezervăm dreptul de a modifica decorul produselor noastre.

Zahăr

Acest produs nu conține zahăr.

Condiții de păstrare

A se păstra la loc curat, uscat și răcoros, la temperaturi între 6-8°C. A se consuma în decursul a 72h.

S-ar putea să-ți placă și…