Descriere
Mici porții de fericire, delicatele bezele sunt printre cele mai populare deserturi, încă de prin secolul al XVII-lea. Originea lor ne este încă necunoscută, presupunându-se că au apărut fie în Elveția, fie în Franța, Italia, Polonia sau Germania. Una dintre cele mai vehiculate istorii ne spune că bezelele au apărut pentru prima oară în orașul Meiringen, Elveția, acolo unde un chef italian, pe nume Gasparini, a împrumutat din numele orașului pentru a denumi desertul realizat din resturile de albușuri și zahăr drept „meringue”.
Denumirea internațională din zilele noastre, aceea de „bezea”, provine din francezul „baiser” (pronunțat beze), și înseamnă „a săruta”. De aici asemănarea bezelelor cu niște sărutări delicate.
Cu toate acestea, de un lucru suntem siguri. Micile răsfățuri sunt pe cât de simplu de preparat, pe atât de aspectuoase și delicioase.
Poți citi mai multe detalii despre bezele chiar aici.
Dacă pofta e mare, iar timpul nu este de partea ta, o poți comanda rapid din magazinul nostru online. Ne poți trece și pragul în una dintre cofetăriile noastre, acolo unde o poți savura în tihnă alături de persoanele dragi inimii.
Rețetă ușoară:
Ingrediente: 250 g zahăr pudră, 4 albușuri, 1 linguriță oțet, un praf de sare
Modul de preparare poate fi urmărit chiar aici.
Spor la gătit, iar dacă te gândești să ne faci o vizită, noi te așteptăm cu mare drag în toate cofetăriile Palibo, acolo unde găsești gustul pe care îl căutai!