Amandină

Dacă îți plac prăjiturile, iar mai cu seamă cele cu ciocolată, amandinele sunt cel mai potrivit desert din categoria celor românești.

Blat pufos de cacao însiropat cu rom, ganaj de ciocolată veritabilă belgiană cu amarene, toate acoperite cu fondant de cacao, avelină de ganaj și amarene, sunt secretul delicioasei amandine Palibo, numai bună să îți îndulcească startea de spirit, indiferent de zi!

11,90 lei

  • Prețul afișat este per bucată.
  • În scurt timp după plasarea comenzii, vei fi contactat telefonic pentru a confirma toate detaliile acesteia.
  • Livrarea la domiciliu este gratuită doar pe raza orașului Iași, la comenzile de peste 200 lei, plasate cu minim 24h înainte.
Plătește în siguranță online:

Descriere

Deși gusturile românilor s-au schimbat mult de-a lungul anilor, se pare că esența de rom se păstrează încă printre ingredientele cheie în deserturile noastre. Din clasa celor mai iubite prăjituri românești, amandina nu are o istorie foarte clară. Se spune, însă, că aceasta își are originea în Bucureștiul de altădată, de prin 1960. Încă de atunci, ea este renumită pentru compoziția ei specială de caramel, cacao și rom. În unele cărți străvechi de bucate, amandinele se mai numeau și „cozonac românesc”.

 

Prăjitura amandină stârnește în sufletul oricărui român amintirea dulce a cofetăriilor din copilărie. Tare ni-s dragi vremurile când părinții ne duceau, în zilele de sărbătoare, la cofetărie. Acolo amandina, boema, savarina, eclerul și diplomatul erau printre cele mai râvnite deserturi. Gusturile clasice reușesc să provoace mereu entuziasm, trezind nostalgii plăcute. Rețeta amandinei a suferit modificări de-a lungul timpului, în funcție de preferințe sau de specificul locului.

Rețete

Fie că dorești rețeta tradițională a amandinelor, rețeta modernă sau, pur și simplu, rețeta ușoară a acestora, te poți inspira rapid apăsând aici.

 

Iar dacă timpul nu este de partea ta, o poți comanda rapid din magazinul nostru online.

Blatul pufos de cacao însiropat cu rom, ganaj de ciocolată veritabilă belgiană cu amarene, toate acoperite cu fondant de cacao, avelină de ganaj și amarene. Acesta este secretul delicioasei amandine Palibo, numai bună să îți îndulcească startea de spirit, indiferent de zi!

 

  • Iată una dintre cele mai populare rețete pentru amandină:

Pentru blat: 200 g zahăr, 150 g făină, 5 ouă, 4 linguri cacao, 1 pliculeț praf de copt, puțină sare, 1 esență de vanilie.

Pentru sirop: 400 ml apă, 200 g zahăr, 2 pliculețe capuccino de ciocolată, 1 esență de rom.

Pentru cremă: 400 g unt, 200 g zahăr pudră, 3 linguri cacao, 1 esență de rom.

Pentru glazură: 300 ml smântână dulce, 250 g ciocolată amăruie.

Modul de preparare îl găsești chiar aici.

Spor la gătit, iar dacă te gândești să ne faci o vizită, noi te așteptăm cu mare drag în toate cofetăriile Palibo, acolo unde găsești gustul pe care îl căutai!

Informații suplimentare

Greutate120 g
Ingrediente

amarene, aromă de rom, cacao, făină, glucoză, lecitină din floarea soarelui, ou, sare, smântână, ulei, unt de cacao, zahăr

Interior

amarene, blat de cacao însiropat cu rom, fondant de cacao, ganaj de ciocolată veritabilă belgiană

Alergeni

cereale care conțin gluten și produse derivate, lapte și produse derivate, inclusiv lactoză, ouă și produse derivate, soia și produse derivate

Zahăr

Acest produs conține zahăr.

Notă

Ne rezervăm dreptul de a modifica decorul produselor noastre.

Condiții de păstrare

A se păstra la loc curat, uscat și răcoros, la o temperatură de 2-5°C. A se consuma în decursul a 72h.

Valori nutriționale / bucata

Valoare energetică 1580 Kj/378 Kcal, Grăsimi 21,84g – din care acizi grași saturați 11,04g, Glucide 38,4g – din care zaharuri 25,2 g, Fibre 2,4 g, Proteine 6g, Sare 0.96 g.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

S-ar putea să-ți placă și…

  • Ecler cu ciocolată 3 | Cofetăria Palibo

    Ecler cu ciocolată

    Eclerul este o prăjitură de origine franceză, făcută dintr-un aluat de formă alungită, umplută cu…
    Adaugă în coș 12,49 lei
  • Savarină

    Savarina este fără îndoială una dintre cele mai cunoscute și apreciate prăjituri. Făcută după rețeta…
    Adaugă în coș 11,90 lei
  • Ecler Fondant | Cofetăria Palibo

    Ecler cu fondant

    Eclerul este o prăjitură de origine franceză, făcută dintr-un aluat de formă alungită, umplută cu…
    Adaugă în coș 12,49 lei