Cum au aparut prajiturile cu ravas

Prajiturile cu ravas sunt foarte cunoscute in lumea intreaga, atat datorita gustului lor desavarsit dar si a mesajelor pe care le poarta cu ele. Istoria prajiturilor cu ravase este destul de incerta. Mai multe tari din lumea intreaga care le revendica. Tocmai acesta este si motivul principal pentru care nu se stie cu exactitate cand si unde au aparut aceste delicatese, insa cu siguranta ele nu sunt din China asa cum ai crede.

Conform studiilor facute de catre cei care isi  desfasoara activitatea zilnica profesională in strainatate in acest domeniu, de fapt prajiturile cu ravas sunt americane insa chinezii sunt cei care le apreciaza cel mai tare, in unele locuri de pe teritoriul Chinei existand chiar traditii in legatura cu prajiturile cu ravase dar nu peste tot in China.

Imigrantul care le-a inventat era de origine chineza

Conform istoriei lor, chiar daca ele sunt produse suta la suta americane se cred ca sunt inventate de catre un chinez care imigrase din tara lui in America. Se spune ca acesta era un om foarte milos care nu stia cum sa ajute persoanele sarace din jurul lor si astfel le daruia acestora prajituri cu ravase care contineau in interiorul lor mesaje biblice.

Nici anul in care au aparut prajiturile cu ravase nu se stie cu exactitate, istoria aratand totusi ca la inceputul secolului al 20-lea, mai exact in anul 1900 un japonez care a creat faimoasele gradini japoneze din San Francisco a pregatit prajituri cu ravase pentru persoanele dragi si cunostintele sale ca semn de multumire pentru aprecierea muncii pe care a facut-o in acest oras american.

De atunci si pana astazi nu numai pe teritoriul Americii sau in China se gasesc aceste tipuri de fursecuri, ele fiind apreciate de cofetari si patiseri din lumea intreaga, fiecare dintre ei incercand sa reinventeze propriile retete de prajituri cu ravase atat din punctul de vedere al gusturilor cat si al mesajelor transmise prin intermediul lor.

Prajituri cu ravase in toata lumea, mai putin in China

Desi ati crede ca in China se gasesc la toate colturile prajituri cu ravase, trebuie sa stiti ca acest lucru nu este adevarat in totalitate, americanii fiind cei care le consuma in cea mai mare parte sau chinezii care au migrat in aceasta tara. Prajiturile cu ravase sunt apreciate si in tara noastra, mai ales in capitala, acolo existand cofetarii si patiserii care pun la dispozitia clientilor o gama variata de prajituri cu ravase in diferite forme, culori, gusturi si cu mesaje care de care mai interesante.

Lasă un răspuns