Citricele, adaugate in deserturi dulci, dar si sarate

Anotimpul rece si citricile sunt in stransa legatura. Tocmai acesta este si motivul principal pentru care in sezonul de iarna o sa descoperiti in magazinele cu specific de cofetarie – patiserie din tara si din strainatate multe deserturi care au in compozitia lor citrice.

De altfel, indiferent daca vorbim despre lime, lamai, potrocale, mandarine sau clementine, trebuie sa stiti ca oricare dintre aceste citrice daca sunt consumate in mod regulat mai ales in anotimpul rece ne ajuta la intarirea imunitatii organismului si astfel nu mai racim atat de repede in contact cu aerul rece din acest sezon. De asemenea, conform parerilor specialistilor care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala in acest domeniu, se pare ca citricele sunt un real adjuvant in frumusetea tenului, indiferent daca sunt consumate in stare cruda sau fiarta.

Citricele au multe vitamine si sunt des integrate in produsele de cofetarie – patiserie

Mirosul coajei de portocala ne aduce aminte cu drag de perioada copilariei din preajma sarbatorilor de iarna. Citricele au calitatea de a mirosi foarte frumos pe langa faptul ca ele au in compozitia lor foarte multa Vitamina C si multe fibre. De altfel, datorita faptului ca ele au in compozitia lor Vitamina C, citricele sunt recomandate a fi consumate atat in sezonul rece cat si in cel cald de catre persoanele care urmeaza regimuri alimentare de slabire stricte cu regula ca aceste persoane sa nu aiba intoleranta la aciditate.

In suc, in deserturi sau in starea lor cruda, citricele sunt alegerea perfecta indiferent de sezon, atat pentru copii cat si pentru adulti. Cofetari si patiseri renumiti in lumea intreaga au decis ca mai ales in sezonul rece sa integreze in retetele lor unice de prajituri si inghetata, tot felul de citrice.

Astfel, produsele de cofetarie – patiserie care au in componenta lor citrice pe langa faptul ca sunt si foarte gustoase, aduc organimului uman beneficiul de a-si intari imunitatea in fata factorilor reci din sezonul de iarna.

Printre cele mai comune deserturi la care sunt utilizate citricele de catre cofetari si patiseri, enumeram – prajiturile facute in bucatariile proprii la care coaja de portocale sau de lamaie aduc un gust puternic si bun preparatelor, sucul stors de la citrice pe absolut orice produs de patiserie – cofetarie, in absolut orice tarta care contine fructe, in torturi, chec-uri, fursecuri sau biscuiti si mai ales in inghetata. De altfel, romancele obisnuiesc sa  utilizeze citricele si atunci cand fac gemuri sau dulceata iar in unele zone din tara coaja de la absolut orice citric se adauga in dulceata pentru a-i oferi acesteia o aroma unica si inconfundabila.

In concluzie, citricele sunt utilizate de catre cofetari si patiseri in absolut orice desert, indiferent daca vorbim despre fructele in sine sau despre coaja lor si indiferent daca discutam despre deserturi dulci sau sarate.

Lasă un răspuns