Ceaiul servit alaturi de prajituri si alte dulciuri

Ceaiul baut alaturi de un desert bun ne incanta papilele gustative si ne si satura de dulciuri. Pe teritoriul tarii noastre ceaiul este consumat in fiecare moment al zilei mai ales alaturi de deserturi precum – dulceturi de toate felurile, gemuri, placinte, marmelada sau cozonac.

In functie de gusturile si preferintele fiecaruia dintre noi, ceaiul este de mai multe feluri, el fiind preparat din plante suta la suta naturale si uneori chiar din fructe. Acesta aduce beneficii importante pentru sanatatea organismului uman si este recomandat a fi baut de catre oricine indiferent de gen, varsta sau de situatia financiara, indiferent daca o persoana este bolnava sau nu si mai ales celor sanatosi, ceaiul fiind recomandat de catre medici pentru prevenirea anumitor boli.

Ceaiul alaturi de paine cu unt si dulceata, un deliciu culinar

Unii dintre noi consuma desertul preferat alaturi de ciocolata calda sau impreuna cu o cana fierbinte de lapte. Altii care tin la sanatatea lor prefera sa isi consume in liniste desertul preferat alaturi de o cana sanatoasa de ceai. Indiferent daca acesta este la plic sau nu, ceaiul aduce multe beneficii pentru sanatate. Pe teritoriul tarii noastre ceaiul se consuma alaturi de paine cu unt sau cu margarina presarata cu dulceata sau gem. In preajma sarbatorilor de iarna sau a celor Pascale, romanii consuma ceaiul alaturi de cozonac sau pasca si uneori chiar alaturi de placinte.

In tari precum Anglia, China sau Maroc, ceaiul face parte din rutina zilnica, acesta fiind consumat de catre localnici alaturi de deserturile preferate traditionale in tara lor. China ramane totusi locul intai la productia de ceai insa cu timpul se pare ca si Statele Unite ale Americii o ajunge din urma. In tara noastra consumul de ceai este acasa la el, fiind consumat atat cel in stare naturala cat si cel la plic. De altfel, romanii nici nu concep consumul delicateselor dulci fara o cana de ceai care sa le incalzeasca papilele gustative.

Tipuri de ceai consumate alaturi de deserturile preferate

In functie de desertul preferat de fiecare dintre noi trebuie sa consumam si ceaiul care se potriveste cel mai bine. Cei care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala in acest domeniu pe teritoriul tarii noastre sau peste hotare ne recomanda sa savuram deserturile preferate alaturi de un ceai potrivit. In general, ceaiul verde este consumat si la noi dar si in tarile asiatice alaturi de prajiturile care contin zahar intr-o cantitate foarte, foarte mica sau chiar deloc, datorita faptului ca ceaiul verde are o aroma usoara.

De cealalta parte sta ceaiul negru care are o aroma foarte puternica si care este recomandat a fi baut alaturi de deserturi foarte dulci. Un alt tip de ceai este cel oolong, un ceai care este realizat combinand ceaiul negru cu cel verde, acesta putand fi consumat indiferent daca desertul este sarat sau sau dulce ori daca este produs de cofetarie sau de patiserie.

Lasă un răspuns