Biscuitii, un desert simplu la indemana oricui

Digestivi sau nu, simpli sau umpluti cu diverse creme, care de care mai apetisante, in diferite forme geometrice, biscuitii sunt populari in lumea intreaga. In fiecare colt din lume ei se prepara in mod diferit, in functie de traditii, obiceiuri, gust si regiune. In plus exista documente antice care atesta ca biscuitii au in spate o istorie de peste 2500 de ani in urma.

De atunci si pana astazi retetele de biscuiti s-au diversificat anual, de la regiune la regiune, in functie de zona geografica, fiecare tara din lume prezentand in fata noastra retete unice de biscuiti, unii traditionali si altii nu.

Biscuitii in Egiptul Antic

Bineinteles ca nu se stie cu exactitate care este primul loc in care au aparut biscuitii existand mai multe controverse ale istoricilor care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala in acest domeniu, in acest sens. Unele documente atesta ca teritoriul Chinei este originea biscuitilor iar altii spun ca asirienii sunt cei care i-au inventat. Cu toate acestea, s-au gasit dovezi clare ca biscuitii erau pregatiti in timpul Egiptului Antic, gasindu-se imagini reprezentative in mormintele Faraonilor cu egipteni sclavi care scoteau din cuptor biscuiti fierbinti in toate formele si marimile.

De la egipteni, biscuitii au ajuns in Grecia Antica si in regiunea Imperiului Roman. Daca in Grecia biscuitii erau considerati produse de lux care aveau la baza mierea de albine ca si indulcitor pincipal, in Roma ei erau considerati si chiar denumiti – painea soldatului, acestia fiind luati dupa ei in calatoriile lungi pe care le faceau pentru a lupta in razboi. Cu timpul, mierea de albine a fost inlocuita cu zaharul, atunci cand a aparut acesta si mult mai tarziu au fost umpluti si cu ciocolata.

Urmatoarea perioada reprezentativa a biscuitilor si pana astazi

Cu timpul, in fiecare colt din lume biscuitii au devenit un desert traditional, ei fiind pregatiti in retete unice, in functie de fiecare regiune in parte. Se stie deja ca in orice colt al lumii se prepara biscuiti traditionali in functie de zona geografica. Cu toate acestea, tot cofetarii francezi sunt cei care i-au popularizat cei mai mult, francezii consumandu-i si in ziua de astazi in cantitate mare la micul dejun. De asemenea si englezii ii consuma alaturi de ceai. Renumitii biscuiti englezesti sunt cunoscuti in lumea intreaga. De la sfarsitul Primului Razboi mondial si pana in prezent, biscuitii se gasesc de achizitionat in absolut orice patiserie sau cofetarie din lume.

Lasă un răspuns