Aurul – un ingredient de lux in cofetarie

Aurul este ingredientul cel mai comun utilizat pentru deserturile de lux. Da! Aurul este comestibil si poate fi si delicios de altfel. Nu de putine ori aurul a fost utilizat in meniurile felurilor principale de mancare sau al deserturilor ce se servesc la decernarile premiilor Oscar.

Dupa cum va puteti da seama, aurul comestibil nu este un ingredient ce se gaseste de cumparat pe toate drumurile insa in cazul in care portofelul dumneavoastra da pe afara, cu siguranta ca deserturile care au in compozitia lor foita de aur comestibila este o alegere culinara pe care trebuie sa o incercati macar o data in viata si macar de curiozitate daca nu de gust.

Aurul este comestibil inca din antichitate

Daca va intrebati de cand este aurul comestibil sau daca aveti impresia ca acesta este doar o pretentie a oamenilor bogati, aflati ca aurul este comestibil inca de pe vremea aztecilor. Elenii, aztecii, chinezii si alte natii din alte Epoci, obisnuiau sa bea aur in stare lichida sau sa manance aur in starea lui solida. Se credea ca acesta are capacitatea de a-ti da o stare de bine in organism si cu ajutorul lui puteai invinge in batalii. Cu timpul si japonezii au inceput sa adauge in sake aur lichid dar si italienii, mult mai tarziu sa il foloseasca ca si ingredient suplimentar la risotto.

Aurul in zilele noastre ca si ingredient alimentar

Astazi aurul comestibil nu mai este deloc o raritate. Cele mai scumpe si mai rafinate deserturi din lume contin acest ingredient alimentar. Este adevarat ca acesta este folosit de obicei doar la ocazii foarte speciale si pretul produselor care contin foita de aur comestibil sau aur lichid ce poate fi consumat ca atare, nu este deloc de neglijat. Aurul alimentar are codul E 175. Acesta este de fapt o foita de aur cu carate de 23 sau 24.

De-a lungul timpului, multi cofetari si patiseri care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala pe teritoriul tarii noastre sau peste hotare au utilizat de multe ori aurul ca si ingredient principal pentru deserturile ce se servesc in casele nobililor sau a celor mai bogati oameni din lume, precum si in meniurile ce se pregatesc la evenimentele de la Hollywood. Si in tara noastra aurul comestibil poate fi procurat insa pretul acestuia nu este deloc mic. Cu toate acestea, in cazul in care doriti sa va rasfatati cu un desert fabulos care are in compozitia lui aur comestibil sau aur in stare lichida, puteti sa o faceti in cele mai scumpe restaurante din marile orase.

Lasă un răspuns