Frisca pentru prajituri

Frisca batuta este un ingredient important pentru majoritatea deserturilor. Cofetari si patiseri din lumea intreaga utilizeaza frisca batuta pentru prepararea diferitelor deserturi traditionale sau reinventate. Frisca batuta are avantajul de a aduce un gust foarte bun preparatelor dulci dar si de a-i da un aspect interesant.

In comert gasim de achizitionat frisca batuta pentru utilizarea acesteia la prajituri sau torturi, dar aceasta poate fi preparata si acasa de catre gospodinele pricepute la preparate de cofetarie – patiserie. Frisca batuta in casa este mult mai gustoasa decat cea din comert insa nu este la fel de aspectoasa. Cu toate acestea este recomandat ca atunci cand se prepara deserturi ce necesita frisca, aceasta sa fie facuta in propria bucatarie pentru a fi siguri ca este suta la suta naturala.

Cum se produce frisca batuta

Daca o achizitionam din comert frisca batuta poate avea mai multa grasime decat in mod normal. In cazul in care o batem singuri acasa trebuie sa stim ca aceasta isi va dubla volumul prin operatiunea de aerare. Frisca batuta in casa de catre gospodine se face cu ajutorul unui mixer sau a unui tel obisnuit.

Exista un secret pentru ca frisca batuta sa iasa perfect, respectiv castronul in care aceasta se prepara nu trebuie sa fie prea fierbinte, de obicei existand o regula – castronul in care se bate frisca sa nu depaseasca temperatura de 10 – 12 grade Celsius. in functie de gusturile si preferintele fiecaruia dintre noi, in timp ce batem frisca cu telul sau cu mixerul electric putem adauga zahar sau diferite alte arome. In magazinele de specialitate gasim de achizitionat frisca la tub sau la cutie in functie de modul de utilizare a acesteia.

La ce utilizam frisca batuta

In general frisca la cutie se utilizeaza pentru mancare iar cealalta pentru diferite preparate de cofetarie –  patiserie. Ea este folosita de catre toti cofetarii si patiserii din lumea intreaga la ornarea torturilor, a prajiturilor, a fursecurilor si a altor preparate din categoria cofetarie – patiserie insa in ultimul timp ea este foarte folosita la ornarea cafelei, a ciocolatei calde sau a altor tipuri de preparate fierbinti.

Este foarte important de stiut faptul ca frisca la tub nu are o rezistenta foarte mare, ea fiind destinata doar preparatelor care se servesc imediat. Astfel, frisca la cutie este mult mai recomandata de catre cei din acest domeniu. De altfel si frisca vegetala care se gaseste la plic este destul de buna insa trebuie sa stiti ca aceasta nu este suta la suta naturala, ea obtinandu-se din grasimi vegetale si din alte ingrediente.

Indiferent de tipul de frisca folosit, la tub, plic sau la cutie, cu siguranta ca fara acest ingredient preparatele de patiserie – cofetarie nu ar avea acelasi gust si aspect minunat.

Lasă un răspuns