Ingrediente esentiale pentru torturi si prajituri

Arta cofetariei nu tine numai de fler, pricepre sau abilitati in modelarea pastei de zahar. Tine si de precizie, rabdare, dar mai ales de ingrediente bine alese si mereu la indemana.

Pentru ca un cofetar adevarat gateste in fiecare zi prajituri si decoreaza torturi saptamanal, trebuie sa aiba mereu pregatite in „camara” sa ingredientele esentiale.

Iata care sunt materiile prime esentiale in pregatirea deserturilor.

Faina alba – este de neinlocuit si universala . Indiferent ce fel de aluat vrei sa pregatesti, pentru prajituri sau patiserie, aceasta este esentiala.

Praful de copt si bicarbonatul – acestia sunt agentii de crestere care vor face ca prajiturile sa fie pufoase.

Zaharul tos – ingredientul folosit in mai toate retetele si cel mai bun liant pentru ingredientele umede ale oricarei retete.

Zaharul pudra – esential in obtinerea unei texturi perfecte la frisca pentru decorat torturile. Se poate folosi si la retetea de macarons ori la blaturile joconde sau daquoise. Zaharul tos se dizolva mai greu. Zaharul pudra contine si amidon, ceea ce il face indispensabil in produsele coapte.

Zaharul brun – ingredient esential in retetele de brownie sau prajituri.

Ciocolata pentru copt – necesara pentru ca nu se topeste la temperaturi inalte. Ea este folosita in blaturi, aluaturi sau biscuiti. Aceasta vine in varianta de tableta sau chipsuri.

Cacao – de ea ai nevoie in blaturi. Uneori poate inlocui cu succes ciocolata in glasajul pentru torturi.

Extractul de vanilie – mai bun si mai aromat decat esenta de vanilie.

Pastaia de vanilie – aceasta lasa o aroma inconfundabila in creme, mousse-uri sau budinci.

Amidonul – ingredient esential in prepararea cremelor, budincilor sau a umpluturilor de placinte.

Fructe proaspete (de preferat de sezon), fructe confiate ori uscate (stafide,merisoare,curmle sau smochine).

Gelatina – necesara in prepararea mousse-urilor, a cremelor, jeleurilor si in reteta de panna cotta.

Mirodenii esentiale – scortisoara, nucsoara, ghimbirul, cuisoarele, anasonul stelat sau cardamonul.

Din frigider nu trebuie sa lipseasca:

Ouale – fara acestea nu exista prajituri, briose, bezele ori pandispanuri. Se scot cu aproape 60 de minute inainte de preparare pentru a atinge temperatura camerei.

Untul – necesat la creme si in blaturile umede. Ideal este untul nesarat pentru a nu influenta gustul produselor.

La fel de necesare sunt si laptele si drojdia proaspata.

Lamaile – de la care poti adauga coaja rasa sau sucul proaspat.

Crema de branza – pentru decorurile torturilor in care nu se foloseste ganache sau glasaj de ciocolata.

Lasă un răspuns